Barndommens Gade

En grå besked på en grå dag – hvad betyder denne knude?

Der er en deroppe, som ikke kan lide mig. Jeg er begyndt at tro, at Gud virkelig ikke vil noget godt for mig, og jeg forstår sgu ikke helt hvorfor – jeg er da meget sød, hvis jeg selv skulle sige det…

Jeg har aldrig rigtig fortalt det her til særlig mange, udover familie og venner. Jeg har nok synes det var pinligt/klamt/whatever, at tale om, men faktisk er det jo egentlig vigtigt, at få talt om. Og ret alvorligt. Jeg blev for ca 2-3 år siden siden opereret. Fik fjernet noget af min livmoder, fordi jeg havde meget svære celleforandringer.

Jeg var til min første undersøgelse om 23-årig, som man jo skal. Jeg fik besked på, at der var forandringer, men jeg skulle komme igen til tjek om 1 år, for det gik for det meste i sig selv. Da jeg var til tjek et år efter, fik jeg så besked om, at komme til tjek igen efter 6 mdr, og efter det tjek der, blev jeg så endelig henvist til en gynækolog. Der fik jeg så taget vævsprøver, for de kunne se hvor slemt det stod til. Og det skal siges, at vævsprøver er hvor de bedøver hele dit freaking underliv, og KLIPPER små stykker af. Det var jeg ikke lige blevet informeret op, så jeg cyklede da bare lige på arbejde efterfølgende.
Jeg blev ringet op ret hurtigt om, at jeg havde svære celleforandringer og skulle opereres og det skulle være NU. 2 dage efter, havde jeg fået en tid og fik foretaget operationen på hvad? 5-10minutter. Nogle dage efter operationen blev jeg så indlagt på Rigshospitalet. De mente der var et blodkar der var sprunget, og jeg havde tabt så ekstremt meget blod, at det næsten var ved at være livsfarligt. Igen – my luck. Lægerne deroppe kommenterede lidt på min operation og spurgte med skæve øjne, om hvem der havde opereret mig, og synes der var taget lige lovligt meget af min livmoder – betryggende!!

Efterfølgende da jeg kom til tjek, og fortalte jeg blev indlagt og det, så fik jeg bare at vide, at det skete for mange og det var ikke unormalt og det gik jo fint nok nu. Mit første tjek efter operationen sagde, at der stadig var celleforandringer, men igen sagde de, at det var noget der tit gik i sig selv, for det var lette forandringer, og jeg skulle først komme igen efter 6 mdr. Tænkte ikke mere over det, for de har vel styr på det de laver. Efter 6 mdr. var jeg tilbage på briksen og med spredte ben og Kirstens hovede imellem. Der blev åbenbart ved med, at være noget, men hun sagde igen, at det ikke var noget jeg skulle bekymre mig om, og jeg bare skulle tage til egen læge om et år.

Der var ikke helt gået et år, før jeg bestilte en tid hos min egen læge. Jeg havde den mærkeligste fornemmelse i maven, over der var noget galt. Og jeg havde selvfølgelig læst på netdoktor.dk og cancer.dk – det skal man ALDRIG gøre. Hypokonder.com. Nu var jeg sgu da bange. Lægen tog nogle prøver, og et par dage efter fik jeg så igen svar om, at hun havde lagt en henvisning på serveren og jeg skulle tage til gynækologen igen, da der var lidt svære celleforandringer igen. Det er fanden fuck-fisme løgn………. orker ikke igennem alt det igen, og da slet ikke en operation mere, hvis de i forvejen havde fjernet lige lovligt meget. JEG SKAL HAVE BABY’ER, OG JEG SKAL HAVE MANGE.

Eftersom jeg ikke havde den bedste mavefornemmelse med min tidligere gynækolog, følte lidt at jeg var i vejen for hende, og hun ikke tog tingene særlig seriøst, plus ventetiden mellem hver tjek var alt for lange, så besluttede jeg mig for, at skifte læge.
Jeg valgte en mand denne gang, en jeg havde hørt godt om. (Altså, eller hvad man nu siger om en mand der skal pille en imellem benene, haha) Og så hører man jo også tit, at mænd er mere “behagelige” end kvinder. Hende jeg havde før, var ved at smadre mit underliv hver gang jeg var hos hende… der blev altså bare stoppet store ting og sager op op og revet, uden warning!!! Også sagde hun hele tiden: “slaaap aaaf..” Ja, det kan jeg sgu da ikke moster…..

Jeg kom ind til en ny på nørrebro, og han var helt chokeret over, at jeg ikke var blevet tjekket mere eftersom mine celleforandringer var så slemme dengang. Han sagde jeg skulle komme hos ham hver 3-4 måned. Allerede der følte jeg mig mere tryg.
Han tog et par vævsprøver og nogle dage efter, fik jeg svar på, at der var lidt celleforandringer og jeg skulle komme tilbage efter 3 mdr og få taget nye. Det gjorde jeg så, og endte IGEN med, at blive indlagt på hospitalet. HURRA! Denne gang med en blodårer der var klippet over og en masse blodtab – heldigvis ikke så slemt som første gang. Jeg fik ringet til lægen og fortalt det, og jeg fik samtidig svar på mine prøver – det var heldigvis bedre. Stadig lidt, men kun lidt. Det var dejlige nyheder efter sådan en omgang, hvor jeg var blevet “rodet i” ca. 4-5 gange i løbet af natten, af 3 forskellige læger. (Og nåja, alle de studerende som lige skulle kigge med, fordi de ikke havde set sådan noget før!) AV, siger jeg bare……. Nå, men alligevel, gav han mig et tid til almindelig kontrol igen efter 3 mdr., også skulle han kigge med et mikroskop, som kunne se hvis der var nogle dårlige celler.

Det tjek fandt så sted idag. Jeg var ikke nervøs over noget som helst, for han havde givet mig mere ro på, i forhold til den læge jeg havde før. Så jeg tog det stille og roligt. Jeg blev så scannet, og pludselig strømmer der bare en smerte igennem min venstre side, og han siger: “Gør det ondt lige her?” – og det fortalte mit skrig jo så, at det gjorde pænt ondt.
Han fortalte mig så, at jeg havde fået en cyste på venstre æggestok. Hele min krop skælvede, og jeg måtte bide mig i læben, for ikke at begynde at tude, og kunne ikke rigtig få nogle ord ud. Jeg ved godt det kan være ufarligt, men det kan altså også bare gå den anden vej, og det er jo klart, at tankerne strømmer igennem en efter sådan en udmelding, og jeg danner mig de grimmeste tanker. Tænk hvis det er kræft, tænk hvis jeg aldrig kan få børn, hvad skal der ske……. lægen sagde ikke så meget, det var som om, at der var noget han ikke ville fortælle mig, men det kan også bare være noget jeg bilder mig selv ind.

Nu synes jeg bare godt snart heldet må vænne for mig. Det har været så trættende og udmattende, at gå og spekulere på, og rende hos læger hele tiden. Plus, at jeg prøver på, at få styr på mig selv samtidig – det tager så sygt meget på min energi. Jeg synes fandeme ikke, at jeg fortjener alt det her, det gør ingen mennesker, men nøj…. hvor synes jeg bare det er uretfærdigt lige nu. Og jeg er meget bange. 🙁

 photo xoxo_zpsbf238a77.jpg
Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barndommens Gade